Boten en Ponten

Fietsponten Fietspont Schiffart

De schiffart staat inmiddels bekend om de stabiele fietsponten die zij levert aan gemeenten en particulieren. Nederland is het fiets- en waterland bij uitstek. De fietspont maakt mooie fietsroutes mogelijk. De pont is zo gebouwd dat ook onderhoudsdiensten voor het groen makkelijk met de grasmaaier er op kunnen rijden om zo op de eilandjes te kunnen maaien. Zo vaart al jaren met veel succes De Snoekcbears bij Grou, die fietsers in de bekende pontjesroute “De 8 van Grou”, over de Greft zet.Fietspont Veluwerandmeer

Deze pont werd in de winter van 2003/2004 gemaakt voor het Veluwerandmeer. Het hek aan de voorzijde is neerklapbaar zodat er ook grasmaaiers en dergelijke op kunnen worden vervoerd. Er kan dan ook op eilandjes gemaaid worden. Een dergelijke pont vaart al jaren met veel succes bij Grou. Het is De Snoekcbears, die fietsers in de bekende pontjesroute De 8 van Grou, over de Greft zet.

 

Hulpverlenersboten

Technisch watersportbedrijf De Schiffart levert compleet uitgeruste snelle aluminium boten aan hulpverleningsdiensten zoals brandweer en politie, KMAR, reddingsbrigades, ambulancediensten en dergelijke in binnen- en buitenland. Dat doen we al meer dan 15 jaar!

De Schiffart is gevestigd in Grou, het hart van het Friese merengebied. In zijn hoedanigheid als parttimer bij de brandweer begon Johannes de Vries (voormalige eigenaar)met de ontwikkeling van een brandweerboot. Dit in nauwe samenwerking met het commando van de plaatselijke brandweer dat inzag dat de brandweer in een dergelijke plaats moet beschikken over een eigen professioneel vaartuig. Na testen kwam de Buster, een product van de Finse aluminiumfabriek Fiskars, als beste uit de bus. Deze aluminium boot is tien keer zo wendbaar dan één van polyester, zo bleek. Bovendien is aluminium onzinkbaar en sterker dan polyester en bouwt de Finse producent de boten onder strenge Veritas-normering, die veel uitgebreider is dan de Europese CE-normering voor schepen. Tot slot is de boot prijstechnisch erg gunstig.

Diverse uitvoeringen
De Busters zijn verkrijgbaar in diverse maten en uitvoeringen en worden geheel naar wens van de opdrachtgever uitgevoerd en op deskundige wijze voorzien van alle gewenste (communicatie-)apparatuur, reflecterende striping, (lagedruk-)pompen en draagbeugels voor speakers en zwaailichten, antennes e.d. De aandrijving geschiedt met een buitenboordmotoren vaak van het merk Yamaha. Met een 80 PK aanhangmotor bijvoorbeeld, kan een snelheid van 75 km/uur worden bereikt.

Hulpverleningsboten